Lake Wendouree House: Art Deco Charm Meets Contemporary Ambience


Architects: Porter Architects Project: Lake Wendouree House Lead Architects: Nathan Porter, Jake Kelly Location: Ballarat, Australia Area 292.0 m2 Project Year 2017 Photographer: Derek Swalwell
建築師:波特建築師項目:溫杜裡湖建築公司首席建築師:內森·波特,傑克·凱利地點:巴拉拉特,澳大利亞292.0平方米項目年攝影師:德裡克·斯沃韋爾
When Tom and Meeghan McInerney bought a 1940s house in Lake Wendouree it was, despite its age, anything but a renovator’s delight. Previously owned by two sisters who had lived there for 60 years, the property had been extremely well looked after, even coming with a maintenance record that detailed such upkeep as biannual repainting.
當湯姆和梅格漢麥克因內尼在溫杜裡湖買瞭一棟1940年代的房子時,盡管它的年齡大,但它隻是一個更新者的樂趣。這間房產以前由曾住過60年的兩個姐妹所擁有,一直受到非常好的照顧,甚至連一份維護記錄都詳細地描述瞭像一年一次的重新噴漆這樣的維護記錄。


The original timber panelling and ornate plaster work on the ceiling was also in pristine condition. Nevertheless, the couple were keen to create a light, modern space within their new family home, and Ballarat architect Nathan Porter shared their vision. “It was very dark and underwhelming (and) one of the things Meeghan and Tom wanted to do very early on was have a glimpse of naturally lit spaces as soon as you enter the building,” says Nathan. “We kept as much original as possible, but there were some helter skelter areas at the back that needed a good tidy up.”
天花板上原有的木板和華麗的灰泥制品也處於原始狀態。盡管如此,這對夫婦還是熱衷於在他們的新傢裡創造一個明亮、現代的空間,巴拉拉特建築師內森·波特也分享瞭他們的看法。內森說:“這是非常黑暗和平淡無奇的(而且)米恩和湯姆很早就想做的事情之一就是一進入大樓就能看到自然照明的空間。”“我們盡可能多地保持原創性,但後面有一些更糟糕的地方,需要好好整理一下。”


The plan was to create two architecturally delineated zones, the original front with bedrooms, bathrooms and a study, leading to a contemporary, naturally lit extension. The existing hardwood floors that were in perfect condition at the front of the house were matched with recycled floorboards in the rear extension, creating a common thread which works for both zones and unifies the new and the old. The bedrooms have been treated to contemporary en suites, with on-trend black tap fittings and classic wall tiles sourced by the couple.
該計劃是建立兩個建築劃定的地區,原來的前面有臥室,浴室和一個書房,導致一個當代的,自然照明的延伸。現有的硬木地板,在房子的前面是完美的狀態,與回收地板在後面的延伸,創造瞭一個共同的線,工作在兩個地區,並統一新舊。臥室已經被處理到當代的EN套房,時尚的黑色水龍頭配件和經典的墻磚由這對夫婦提供。


Generously-sized windows look out onto the north facing backyard, this larger living space where the family has spent plenty of time since moving in at the end of March this year. “What we found as we put the glass in was it opened up to all these vistas of other beautiful details in houses around town,” says Nathan.
尺寸巨大的窗戶向北面的後院看,這個更大的生活空間,在那裡,自今年3月底入住以來,傢庭已經花瞭大量的時間。內森說:“當我們把玻璃放入玻璃時,我們發現的是,它打開瞭城市周圍房屋中其他美麗細節的所有這些景色。”


A small courtyard created by two little zones gives clear surveillance over the backyard and lets Tom and Meeghan supervise their young daughters without hovering over them. Timber panelling breaks up the expanse of brickwork on the facade, while reclaimed 1940s bricks were laid in a contemporary pattern to continue the union between the old and the new.
一個由兩個小區域創建的小庭院對後院進行瞭清晰的監視,讓湯姆和米根監督著他們的小女兒,而不讓他們在他們身上徘徊。木材鑲板打破瞭墻面上巨大的磚塊,而回收的20世紀40年代的磚塊則以當代的模式鋪設,以延續新舊的結合。


Meeghan’s favourite aspect of the renovation however, is the naturally light-filled kitchen. “It’s a beautiful kitchen to work in,” she says. “I just love how we’re living in the Lake Wendouree House. It’s exactly how we envisaged having the kids playing here, and we’ve had some nice dinner parties.” She looks to Nathan who nods and says, “It’s probably exceeded our expectations.”
然而,米根最喜歡的裝修方式是自然光線充足的廚房。“這是一個美麗的廚房工作,”她說。“我隻是喜歡我們住在溫杜裡湖的房子裡。這正是我們所設想的讓孩子們在這裡玩耍的方式,我們還舉辦瞭一些愉快的晚宴。“她看著內森點點頭說:“這可能超出瞭我們的預期。”

类似文章

发表回复

您的电子邮箱地址不会被公开。 必填项已用*标注