Minimalist House 85 Design

© To Huu Dung
(C)到Huu Dung

架構師提供的文本描述。2017年年底的早上,我突然接到瞭澳大利亞一個越南女孩的電話。她是一名景觀設計師,目前在澳大利亞一傢大型景觀設計公司工作。她說,她在越南的父母正計劃建造一座新房子,供他們和她的兄弟居住。由於她的父母已經建造瞭很多次,但他們從來沒有感到滿意,這一次,她想找一個好的設計顧問,以設計一個新的房子,以滿足使用的需要,是美觀的。通過仔細的研究,她來到我們身邊,她喜歡我們通過我們在ArchDaily上發表的項目所做的工作。我們交換瞭很多想法,有很多共同點:每件事都很簡單,幹凈,有更多的綠地。
Text description provided by the architects. On the morning of the end of 2017, I suddenly received a phone call from a Vietnamese girl in Australia. She is a landscape architect and is currently working for a large Australian landscape design company. She shared that her parents in Vietnam were planning to build a new house for them and her brother to live. Since her parents have been building the house many times but they have never felt satisfactory, this time she wanted to find a good design consultant to design a new home that suits the needs to use and is aesthetically pleasing. Through careful study, she came to us, she liked the way we did through our projects posted on ArchDaily. We exchanged a lot of ideas and had many common points: Everything is really simple, clean, with more areas for green space.


在越南,住宅區的規劃大多分為5mx20m。由於面積相對較小,大多數投資者很少犧牲用於樹木和光線的空間。但對我們來說,這些綠地幾乎是強制性的,在所有項目中都要進行設計。我們明白:光和樹對我們每個人都是極其重要的。盡管面積很小,我們總是設法說服投資者申請他們的項目。在這個項目中,我們設計得相當簡單。
In Vietnam, the planning of the residential area is mostly divided into 5mx20m. Because of the relatively small area, most investors rarely sacrifice the space used for trees and light. But for us, those green spaces are almost mandatory to put on design in all projects. We understand that: Light and trees are extremely important to each of us. Despite the small area, we always try to persuade the investors to apply to their project. In this project, we designed quite simple.
© To Huu Dung
(C)到Huu Dung

一樓:進屋前的第一個空間是迎賓廳,也是一個小摩托車車庫,門後是起居室,然後是廚房和餐廳。一間臥室位於盡頭,由一個小花園與廚房和餐廳隔開。這座花園為一樓的所有空間創造瞭風和日麗的空間,也是一傢人讀書和放松的空間。
1st floor: The first space before entering the house is a welcoming hall and also a small motorbike garage, after the door is the living room, and then the kitchen and dining room. One bedroom is located at the end and is separated from the kitchen and dining room by a small garden. This garden has created the wind and light for all space of the 1st floor and is also the space for reading books and relaxing of the family.
© To Huu Dung
(C)到Huu Dung

二樓:我們把二樓的大部分空間作為公共生活區、閱覽室和禮拜室。在越南文化中,這些空間是極其重要的。剩下的地方是一間臥室和廁所。所有這些空間都指向房子之間的小花園的綠色空間。
2nd floor: We spend most of the space on the 2nd floor as the common living area, reading room, and worship room. In Vietnamese culture, these spaces are extremely important. The remaining area is one bedroom and toilet. All these spaces are directed towards the green space of the small garden between the house.


在設計和施工過程中,我們和她最難的是說服她的父親。她的父親對舊建築思想的看法相當保守,而我們的想法對他來說則是很新的。在建設過程中,我們不得不共同努力說服他解決許多問題。很多時候,他非常沮喪,因為,在他看來,我們是設計師,但卻幹擾瞭他以後住的房子。然而,我們仍然堅持說服和平息他的壓力。直到項目結束時,房子才開始顯現,正如他所分享的:他逐漸對這個項目和我們有瞭不同的看法。他說,有些事情他不滿意,但如果他繼續建造另一所房子,他仍然會找到我們。
In the design and construction process, the most difficult for us and her is to convince her father. Her father is quite conservative with views of old building thinking, while our ideas are quite new to him. We had to work together to persuade him many issues during the construction process. Many times, he was very upset because, in his view, we were designers but interfered so much in the house he would later be staying with. However, we remained persistent in persuading and calming his stress. And as far as the end of the project, when the house began to show, as he shared: he gradually got a different view of the project as well as about us. He said there were some things he was not satisfied but if he continued to build another house later, he would still find us.
© To Huu Dung
(C)到Huu Dung

在完成這個項目時,她從澳大利亞到越南,能夠自己選擇傢具和室內植物。因為她的專業是景觀設計師,所以可以這麼說:她也是這個項目的重要貢獻者。我們對這個項目的合作和成果感到非常高興。
When completing this project, she was from Australia to Vietnam to be able to, by herself, choose the furniture as well as build the indoor plants. Because her expertise is the landscape architect, so it can say that: She is also an important contributor to this project. We feel very pleased about the cooperation as well as the results of this project.
© To Huu Dung
(C)到Huu Dung


Architects 85 Design
Location Hòa Xuân, Vietnam
Architect To Huu Dung, Tran Thi Anh Nguyet
Area 100.0 m2
Project Year 2018
Photographs To Huu Dung
Category Houses
Manufacturers Loading…

类似文章

发表回复

您的电子邮箱地址不会被公开。 必填项已用*标注