Skylit House Downie North Architects

架構師提供的文本描述。對於一個活躍的五口之傢來說,對一座50年代的平房進行謹慎、健壯和輕盈的改造,是對北岸郊區卡斯特萊拉郊區一座本世紀中葉郊區平房的簡單而巧妙的改造。
Text description provided by the architects. A discreet, robust and light-filled renovation of an existing 1950s bungalow for an active family of five, Skylit House is a simple and deft alteration to a mid-century suburban bungalow in the bushy lower north shore suburb of Castlecrag.
© Felipe Neves
費利佩·內維斯(Felipe Neves)

澳大利亞各地由開發商驅動的郊區擴張,通常都會產生與其土地幾乎或根本沒有關系的房屋,這些房屋是由市場驅動的、專為銷售而建造的,是那些在地形上毫無差別地降落的物體的產物。其結果是一種與世隔絕和幽閉恐懼癥的住房,隻指他們自己的內部機制,不瞭解傢庭關系。景觀、自然光、交叉通風和場地具體條件都是次要的、任意的或無關的。
Developer driven suburban sprawl throughout Australia has generally given rise to houses that have little or no relationship to their site and are a product of market driven forces, built to sell, objects that have landed indifferently on terrain. The result is a housing stock that is insular and claustrophobic, referring only to their own internal mechanisms, ignorant of family relationships. Landscape, natural light, cross ventilation and site specific conditions are secondary, arbitrary or irrelevant.
Proposed Plan
擬議計劃

skylit House提供瞭一種策略,通過簡單的內部重組姿態來補救這一標準住房庫存,而不需要花費巨大的費用或增加建築結構。通過移除,而不是添加,skylitHouse在共享的生活空間中為周圍的景觀打開瞭天然的日光。從概念上講,它隻是一個“聚在一起”的空間-既有人也有網站。該節目開放而有力,為傢庭提供空間分享,享受一頓美餐,並討論一天。
Skylit House offers a strategy to remedy this standard housing stock by simple gestures of internal reconfiguration without requiring enormous expense or increased building fabric. By a process of removing, rather than adding, Skylit House brings natural daylight deep inside shared living spaces that open out to the surrounding landscape. Conceptually it is simply a \’coming together\’ space- both of people and site. The program is open and robust, offering space for families to share, enjoy a good meal and discuss the day.
© Felipe Neves
費利佩·內維斯(Felipe Neves)

以前我們住在一個大傢庭,我們的客戶對“縮減規模”感到擔憂。我們相信,經過一些最小但熟練的修改,所有簡短的要求都可以在現有的建築足跡中得到滿足。建造得更少,而不是更多。設計的重點是消除不必要的東西,以便為每個空間確定一個自然的位置,同時提升這些功能,並創造一種意識和與場所的聯系。
Having previously lived in a large family home, our clients were apprehensive about \’downsizing\’. We believed with some minimal but adept modifications all brief requirements could be accommodated within the existing building footprint. Building less, not more. The design focused on removing what was unnecessary in order to determine a natural place for each space, whilst elevating those functions and creating an awareness and connection to place.
© Felipe Neves
費利佩·內維斯(Felipe Neves)

改造的重點是創造一個大的開放式空間,即住宅廚房、生活和餐飲,其中使用關鍵的細木工來創造明確的區域和隱含的門檻,定義門廳、廚房、餐飲和生活、管傢的儲藏室和書房。新的北面天窗同時照亮和連接內部與其濃密的背景。北面有一個三層高的購物中心和停車場,這就需要在北面的天窗和開敞處進行戰略佈置,仔細規劃景觀,並將這些景觀與內部環境聯系起來。
The alteration focused on creating one large open plan space, housing kitchen, living and dining, which employs key pieces of joinery to create distinct zones and implied thresholds defining foyer, kitchen, dining and living, butler\’s pantry and study. New north facing skylights simultaneously illuminate and connect the interiors to its bushy context. With a three storey shopping centre and carpark to the north, this required strategic placement of skylights and openings to the north which careful curates the view and links these views to the settings within.
© Felipe Neves
費利佩·內維斯(Felipe Neves)

材料調色板是從Castlecrag的自然環境和建築環境中提取出來的:白色、灰色和斑點狀口香糖貼面的幹凈調色板指的是散佈在床頭的各種樹膠,瓷磚上不規則的釉面使人想起中港的倒影,甲板邊的再生紅磚代表著房子和它的鄰居。
The material palette draws from the natural and built environment of Castlecrag: a clean palette of white, grey and spotted gum veneer references the various species of gum dotted throughout the headland, the irregular glaze of the ceramic tiles create reflections reminiscent of Middle Harbour and the reclaimed red brick edging the deck references the house and its neighbours.
© Felipe Neves
費利佩·內維斯(Felipe Neves)

新的建築構圖高效、動感、寧靜。它改變瞭居住者的日常生活體驗,卻輕松地坐在網站內,展示瞭簡單的價值。
The new architectural composition is highly efficient, dynamic yet serene. It has transformed the occupants’ everyday experience, yet sits lightly within the site, demonstrating the value of simplicity.
© Felipe Neves
費利佩·內維斯(Felipe Neves)

类似文章

发表回复

您的电子邮箱地址不会被公开。 必填项已用*标注