The Tree House in Mérida, Mexico / AS Arquitectura


Architects: AS Arquitectura Project: The Tree House Architects in Charge: Alejandra Abreu Sacramento, Xavier Antonio Abreu Sacramento Design Team: Rafael Torija, Efraín Góngora, Carlos Solis, Pamela Ortega Location: Mérida, Mexico Area 390.32 m2 Project Year 2017 Photographer: Onnis Luque
建築師:作為ArquArchtura項目:負責樹屋建築師:Alejandra Abreu Sacramento,Xavier Antonio Abreu Sacramento設計小組:Rafael Torija,Efraín Góngora,Carlos Solis,Pamela Ortega
The project is a 391 m2 detached house, located in the Xcumpich prefecture where, in the past, there was a henequen plantation and, as the city grew, it became a residential area. The area is of low density and is characterized by its urban context with trees with large foliage and the park of the town.
該項目是一座面積391平方米的獨立住宅,位於克孜皮奇縣,在那裡,過去有一座埃奎恩種植園,隨著城市的發展,它變成瞭一個住宅區。該地區密度低,其特點是城市環境,樹木大葉和公園的城鎮。


The people of this area, usually in the afternoon sit under the trees shadows to greet their neighbors, children play in the streets and neighborhood meetings are continually held at the corners of the block, so to generate more security, more coexistence and more city, we do not require the use of fences; The solutions come through the intelligent use of levels and low vegetation, the house enjoys the external context and living with it, while at the same time creating privacy; and the public external context, enjoys the interior vegetation of the land without disturbing the users.
這個地區的人們,通常在下午坐在樹蔭下迎接鄰居,孩子們在街道上玩耍,鄰裡會議不斷地在街區的角落舉行,因此為瞭產生更多的安全、更多的共存和更多的城市,我們不需要使用柵欄;解決辦法是通過智能使用水平和低植被,房子享受外部環境並與之共存,同時創造隱私;公共外部環境,在不幹擾用戶的情況下享受土地的內部植被。


The protagonist of the project is an 80-year-old “Pich” tree. The Tree House is design around the tree, through the use of an “L” scheme, geometrizing the land, an opening gesture is achieved towards the tree. In this way, all the interior spaces of the house have a view to it, with the exception of the main bedroom, which has an opening to an exclusive patio.
這個項目的主角是一棵有著80年歷史的“皮克”樹。樹屋是在樹周圍設計的,通過使用“L”方案,對土地進行幾何化,實現瞭對樹的開放姿態。這樣,房子的所有室內空間都能看到它,除瞭主臥室外,主臥室有一個專用的露臺。


The Tree House is placed at the end of the site to donate a green space to the city and neighbors can continue to enjoy the shadows and trees that are in the field. People still enjoy the view of the tree as is the protagonist of the project when passing through the site, since the design of the house does not privatize, but rather shares. The project starts from a rotated axis to generate the access of the house, framing the “Pich” and vestibulating the public space of the private spaces of the house. Through this axis two auctions are generated both when entering, and when leaving the house. This architecture achieves that the main protagonist of the project is the vegetation and that altogether it blends perfectly with the context, both urban and social.
樹屋被放置在場地的盡頭,向城市捐贈一片綠地,而鄰居們也可以繼續欣賞田野裡的陰影和樹木。人們仍然喜歡樹木的看法,因為當項目的主角是通過現場,因為設計的房子不是私有化,而是分享。該項目從一個旋轉軸開始,以產生房屋的通道,框架“皮克”和退化的公共空間的私人空間的房子。通過這個軸,在進入和離開房子時都會產生兩次拍賣。這個建築實現瞭這個項目的主要主角是植被,它與城市和社會的環境完美地融合在一起。

类似文章

发表回复

您的电子邮箱地址不会被公开。 必填项已用*标注