Shaoxing CTC Mall Interior Design ATAH

© Shiromio
© Shiromio

架構師提供的文本描述。ctc(中國紡織中心)是一個典型的藝術商業實踐,於2018年6月底正式開業。該項目周圍有八座高樓和兩座在建的超高層建築.是集商業街、商場、服務公寓、寫字樓於一體的全新娛樂場所。
Text description provided by the architects. The CTC(China Textile Center)is an atypical practice of art-involved commercialand has officially opened at the end of June 2018. The project is surrounded by eight high-rise towers and two super high-rise buildings under construction. It is a brand new entertainment destination integrating commercial streets, shopping malls, service apartments and office buildings.
© Shiromio
© Shiromio

以紡織手工藝文化為中心,從宏觀和微觀兩個維度對建築師的整體策略進行瞭研究。從宏觀上講,以水鄉、紡織為主題,整體總體規劃是有機組織起來的.不同的密度導致人們像毛細血管一樣流入商業街,落入沉陷的廣場和購物中心。在微觀上,選取瞭幾個主要流通領域的戲劇節點進行精心設計。這些閃點也具有與藝術展示集成和交互的要求。
Focusing on textile handcraft culture, the overall strategy of architects is carried out in two dimensions: macro and micro. Macroscopically based on the theme of water town and textile, the overall master-plan is organically organized. The differentiated density leads the people flows into the commercial street like the capillaries, and fall into the sunken square and the shopping center. Microscopically, select several drama nodes along the mainly circulation were selected to be delicately designed . These flash points also carry the requirements for integration and interaction with the art display.
© Shiromio
© Shiromio


在大樓主體建成後,阿塔辦公室領導瞭購物中心的室內設計。室內空間的佈局符合橄欖形商場的形狀,購物中心的中心部分形成瞭一座宏偉的中庭,天花板結構的陰影就像一層絲綢,灑在一間淺色的房間裡。兩組非平行的大跨度橋梁交織著南北商業線路.四組自動扶梯將顧客從地下室帶到高層的電影院。
After the main body of the building was completed, the ATAH office led the design of the interior design of the shopping center. The layout of the interior space conforms to the shape of the olive-shaped mall, and the central part of the shopping center forms a grand atrium.The shadow of the ceiling structure is like a layer of silk sprinkled in a light-colored room. Two groups of non-parallel long-span bridges interweave the north-south business lines. Four groups of escalators lead customers from the basement to the cinema in the high area.
Mall Section
商場組

一共有四層天花板和地面造型邏輯延續瞭紡織品紋理的表現,每一層的紋理特征都是通過不同的映射和天花板系統的集成而形成的。橋的側面覆蓋著一個簡單的淺色鋁板來遮擋光線。一樓中央大廳的圓形大理石紋理就像大廳中間的一個蹲著,但它看起來像一顆星星。
A total of four layers of ceiling and ground form logic continue the presentation of textile texture, and the texture features of each layer are formed by the integration of different mapping and ceiling systems. The side of thebridge is covered with a simple light-colored aluminum plate to hide the light. The circular marble texture of the central hall on the first floor is like a squat in the middle of the hall, but it looks like a star.
© Shiromio
© Shiromio

這個三層樓的位置連接著購物中心和天橋的北側,這座橋因其形態上的爆破姿態而被稱為“慶祝之眼”。室外中央廣場的最佳公共景觀是在剖面關系中提供的。它也是以事件為基礎的藝術活動的聖地。針對這一空間,我們通過透視矩陣統一瞭天花板和屋頂鋁板的劃分,並通過BARRISOL天花板照亮瞭眉毛部分。橋的底部加瞭一個浪漫的星網。
The three-story location connects the shopping center and the north side of the sky bridge, which is called the \”eye of celebration\” because of its morphological blasting posture. The best public view of the outdoor central plaza is provided in the profile relationship. It is also a holy place for event-based art events. In response to this space, we unify the division of ceiling and roof aluminum panels through the perspective matrix, and light up the eyebrow part through the  BARRISOL ceiling. A romantic touch of star net was applied at the bottom of the br
© Shiromio
© Shiromio

© Shiromio
© Shiromio

整個ctc商業中心的建築設計是由建築師光緒和mada s.p.m.共同領導的設計團隊完成的。從外部到內部,建築師為具有特殊文化內涵的項目提供瞭一個持續的表達流程。它展示瞭一個流暢,時尚,多視角的空間視圖與軌跡,為藝術和事件提供瞭一個舞臺。
The architectural design of the entire CTC Commercial Center was completed by the design team led by Architect Guang Xu, together with MADA s.p.a.m.. From the outside to the inside, the architect provides a continuous flow of expression for the project with special cultural content. It shows a fluid, fashionable, muti-perspective spatial view with the trajectory, providing a stage for art and events.
© Shiromio
© Shiromio

© Shiromio
© Shiromio


Architects ATAH
Location Chou Duan Lu, Keqiao Qu, Shaoxing Shi, Zhejiang Sheng, China
Lead Archtiects Guang Xu, Lilas Dandan Wang
Design Team Fan He, Zhenqin Yang, Zhen He, Vee Wei
Area 12000.0 m2
Project Year 2018
Photographs Shiromio
Category Shopping Centers
Manufacturers Loading…

类似文章

发表回复

您的电子邮箱地址不会被公开。 必填项已用*标注