House on Alma Paul Bernier Architecte

© Adrien Williams
(c)AdrienWilliams

架構師提供的文本描述。原來的房子是那些漂亮的“鞋盒”之一,這些小的一層樓的房子,典型的這個地區的小意大利在蒙特利爾。它的外墻展示瞭一個美麗的磚石作品和裝飾的護欄。這幢樓的臥室已經有瞭部分樓層,這是10年前增加的,但這一層太小瞭,很難占用。我們的客戶是兩個孩子的父母。他們賦予我們的任務是為房間建造一個新的樓層,並改善與底層的聯系。
Text description provided by the architects. The original house is one of those pretty \”shoe boxes\”, these small one-story houses, typical of this area of Little Italy in Montreal. Its façade presents a beautiful masonry work and an ornamented parapet. This building already had a partial floor for the bedrooms, added 10 years earlier, but this one was too small and difficult to occupy. Our clients are the parents of 2 young children. The mandate they gave us was to make a new floor for the rooms and to improve the link with the ground floor.
© Adrien Williams
(c)AdrienWilliams

在原房子屋頂上擬議的增加前進,同時保持瞭一個挫折,從正面的街道上原來的房子。我們認為,重要的是不要與原房子的正面保持一致,以使它脫穎而出。因此,重點強調瞭小房子的起源,不是試圖模仿它,而是通過在背景中並列的當代幹預,這顯然標志著這兩個時期的幹預。這一挫折在屋頂上創造的空間使得為父母的房間創造瞭一個露臺成為可能。
The proposed addition on the roof of the original house advances forward while preserving a setback from the facade on the street of the original house.  We believe that it is important not to align with the front façade of the original house in order to let it stand out. The small house of origin is thus highlighted, not by trying to imitate it but rather by juxtaposing, in the background, a contemporary intervention that clearly marks the two periods of intervention. The space on the roof created by this setback makes it possible to create a terrace for the room of the parents.


室內空間分為兩個區域,由一個巨大的黑雪松墻隔開,從前到後穿過地板。第一個區域是父母臥室,這是一種打開景觀的姿態,一個高高的天花板向天空伸出,一個大窗戶在屋頂露臺上打開,可以俯瞰聖愛德華教堂的樹梢和尖塔。
The interior space is divided into two areas separated by a large black cedar wall that crosses the floor from the front to the back. A first zone houses the parent’s bedroom in a gesture of opening onto the landscape with a high ceiling projecting towards the sky and a large window opening on a roof terrace that allows a view on the treetops and the steeple of Saint-Édouard Church.
© Adrien Williams
(c)AdrienWilliams

第二個更封閉的區域,以傾斜的屋頂為標志,覆蓋著兒童的房間。其意圖是為兒童建立一個總部,一個他們可以占有的地方,同時給父母在城市傢庭中尋求的空間與和平。自然光是該項目的重要組成部分。父母的房間的體積打開瞭一個新的空間,在雙高度交叉木格子橋。
A second, more closed area, marked by a sloping roof, covers the children\’s rooms. The intention is to create a headquarters for the children, a place they can take possession of and at the same time to give the parents the space and peace sought for in an urban family home. Natural light is an important component of the project. The volume of the parents\’ room opens onto a new space in double height crossed wood trellis bridge.
First Floor Plan
一層平面圖

Second Floor Plan
二層平面圖

這個空間的天花板上有一個天窗,可以在棲息地的中心向底層提供天然光線。室內空間用室內卷的材料連續性表示在增加的外觀上。兒童房間的木材體積在門面上。此外,墻壁和室內天花板的白色表面向外突出,就像一個折疊的平面,定義瞭新幹預的體積。
A skylight in the ceiling of this space allows a natural light supply in the center of the habitat down to the ground floor. The interior space is expressed on the façade of the addition by the material continuity of the interior volumes. The volume of wood that houses the children\’s rooms is present on the façade. Also, the white surface of the walls and ceilings of the interior projects outwards like a folded plane that defines the volume of the new intervention.
© Adrien Williams
(c)AdrienWilliams


Architects Paul Bernier Architecte
Location Montreal, Canada
Lead Architects Paul Bernier
Area 2100.0 ft2
Project Year 2015
Photographs Adrien Williams
Category Renovation
Manufacturers Loading…

类似文章

发表回复

您的电子邮箱地址不会被公开。 必填项已用*标注