Residence 54 SPC Technocons

架構師提供的文本描述。這個項目是對一座近30年前的城鎮房屋的改造.當我們得到這座大樓的時候,情況真的很糟糕。房子本身有大約30厘米的沉降從前到後。一樓和二樓梁的結構失效。上面有裂痕。我們也發現它也失敗瞭。我們決定隻保留結構和維修,以確保它不會有更多的問題在未來。此外,我們還設計瞭鐵結構,以支持混凝土結構,如和X-支撐,以使結構更剛性。
Text description provided by the architects. This project is the renovation of an almost 30 years old Town-house. When we got this building the condition was really bad. The house itself has settlement about 30cm from front to back. And 1st floor and 2nd floor Beam’s Structure is failed. They have a crack mark on it. And we also find it failed also. We decide to keep only structure and repaired to make sure that it will not have more Problem in the future. And we also design iron structure to support the concrete structure like and X- Brace to make the structure more rigid.
© Living Etc magazine
生活等雜志

房子的概念是要使房子的空間和外觀煥然一新。我們決定在房子的一側將墻壁制動,以使空間更多地與外界相連。我們把邊墻改造成鐵網,讓葡萄樹長得像鐵網。由於土地面積有限,以綠色景觀覆蓋房屋。而對於外墻,我們使用更多的玻璃外墻,使空間看起來更大,並允許自然光進入。
The concept of the house is to make the house to a new look for space and facade.  We decided to Brake the wall on the side of the house to make space more connected to outside. We re-do the boundary wall to be the iron net look-alike for a vine to Grow. To cover the house by green view due to the limit Land area. And for the façade we use more glass façade to make space look bigger and for the allowed natural lights to come in.
© Living Etc magazine
生活等雜志

我們設計瞭一個Corten鋼主入口折疊門。對於內部,我們想要創造一個從前到後的流動空間。我們一樓隻有一個餐廳,它可以與客廳和儲藏室相連,而起居室的墻壁,我們決定拆除一堵石膏板墻,露出現有的橋梁,以保存房子的故事。
We designed a Corten Steel main entrance folding door. For the interior, we want to create a flow space from front to back. We only have 1dining room on the first floor and it can open to connect to the living and pantry area.  And the wall of the living room we decide to remove a Plasterer wall to reveal the existing Bridge to keep the Story for the House.
© Sitthisak Namkham | ban lae Suan magazine
(Sitthis ak Namkham x ban Lae Suan雜志)

© Sitthisak Namkham | ban lae Suan magazine
(Sitthis ak Namkham x ban Lae Suan雜志)

© Sitthisak Namkham | ban lae Suan magazine
(Sitthis ak Namkham x ban Lae Suan雜志)

對於樓梯,我們想要一個非常薄的樓梯。因此,我們設計瞭一個從上面掛起的Corten鋼折疊樓梯,為其他灰色的鋼結構創造瞭一種不同的感覺。在二樓,我們重新設計瞭空間。將房間擴展到現有的走廊,並使用輕質材料作為二樓面積。我們有兩個房間,一個是臥室,另一個是集合空間。
For the Stair, We want to have a very thin staircase. So we design a Corten steel folding stair hang from above to create a different feeling for other steel structure that in grey color. For the 2nd floor, We redesign the space. Extend the room to the existing corridor and use the lightweight material for the 2nd-floor area. We have 2 rooms one is Bedroom and the other is gathering space.
© Living Etc magazine
生活等雜志

© Living Etc magazine
生活等雜志

在收集空間,我們設計瞭一個4米。大的旋轉窗口,可以旋轉近90度,手動操作。還有放置主人收藏和收集空間的空間。對於床房,我們設計瞭45平方米的空間,包括衛生間和步入式壁櫥空間,以使房間空間更加舒適,我們將工作/生活/放松空間結合在一起。
In gathering space we design a 4m. big rotating Windows that can rotate near 90 degrees operate by manual. And also Space for putting the Owner’s Collectible and gathering space. For the bed-room we design a 45 sqm space include toilet and walk-in closet space together to make the Room space more comfortable we combine the working /living /Relax space together
© Sitthisak Namkham | ban lae Suan magazine
(Sitthis ak Namkham x ban Lae Suan雜志)


Architects SPC Technocons
Location Bangkok, Thailand
Lead Architects Torchoke Chulasugandha, Sopchoke Chulasugandha
Area 200.0 m2
Project Year 2016
Photographs Sitthisak Namkham | ban lae Suan magazine, Living Etc magazine
Category Renovation
Manufacturers Loading…

类似文章

发表回复

您的电子邮箱地址不会被公开。