Washington Avenue Townhouses Pandolfini Architects

© Derek Swalwell
德瑞克·斯沃韋爾

架構師提供的文本描述。這些住宅講述瞭一個傢庭的故事,並研究瞭如何改造郊區的大街區,以應對代際變化和房地產價格的快速上漲。該網站是1972年購買的,是我們的客戶的長期傢庭之傢.40年過去瞭,孩子們長大瞭,搬出去瞭,原來的加州平房已經失修瞭。情況出現瞭,其中一個兒子和他的小傢庭不得不搬回來和他們的父親住在一起,於是他們決定在這片土地上建兩個傢,這樣他們就可以一起生活而不用…瞭。住在一起。
Text description provided by the architects. These homes tell the story of a family and examine how large suburban blocks can be adapted to deal with generational change and the rapid rise of property prices. The site was purchased in 1972 and was the long-time family home of our clients. 40 years on, the children had grown up, moved out and the original Californian bungalow had fallen into disrepair. Circumstances arose requiring one of the sons and his young family to move back to live with their father and the decision was made to build two homes on the site so they could all live together without… living together.
Ground Floor Plan


簡略很簡單:在網站上創建兩個不像聯排別墅的豪宅。在綠樹成蔭的東郊街道上有幾個先例,用來劃分一塊土地;旁邊的聯排別墅,前面的正面由車庫和房間組成,從一條長長的走廊進入。我們改變瞭這一安排,將一個住宅安置在另一個住宅後面,為每個傢庭提供瞭寬敞的入口空間、寬敞的生活區和面向北方的花園。
The brief was simple; create two generous homes on the site which didn’t feel like townhouses. There were several precedents along the leafy, eastern suburb street for subdividing a block of land; side by side townhouses with front facades dominated by garages and rooms accessed off a long corridor. We flipped this arrangement and located one dwelling behind the other, providing each home with large entry spaces, generous living areas and gardens oriented to the northern aspect.
© Derek Swalwell
德瑞克·斯沃韋爾

前面的門面幾乎沒有提供給街道,新房子設計成一個單一的住宅,指的是街景的既定節奏。一個簡單的材料調色板黑色鋅包層和染色黑色木材板加強瞭建築的雕塑形式。有圖案的木屏風遮住瞭巨大的前窗,為居民提供瞭隱私,並侵蝕瞭通常與房屋相關的元素。這兩套房子是專門為他們的居民設計的;前面是一套兩臥室的公寓,父親住的是一套更大的、三臥室的公寓,後面是兒子和他的小傢庭。
The front façade gives little away to the street with the new houses designed to read as a single residence, referencing the established rhythm of the streetscape. A simple material palette of black zinc cladding and stained black timber battens reinforce the sculptural form of the building. Patterned timber screens conceal the large front windows, providing privacy to the inhabitants and eroding the elements typically associated with a house. The two homes have been designed specifically for their inhabitants; a two-bedroom apartment at the front for the father and a larger, three-bedroom apartment for the son and his young family at the rear.
© Rory Gardiner
羅裡·嘉丁納

Front Elevation


© Rory Gardiner
羅裡·嘉丁納

通常與大得多的房屋相關的元素被用來提供一種空間感和緊密規劃的街區。進入後公寓是通過一個戲劇性的雙高度門廳空間,從上面點燃瞭一個巨大的圓形天窗,並包含一個堅實的鋼樓梯。嚴重紋理混凝土渲染和黑色木材是使用的內墻,已設計,以慢慢揭示和描繪居住空間,因為一個人移動的房子。
Elements typically associated with much larger houses have been used to provide a sense of space and in the tightly planned block. Entry to the back apartment is via a dramatic double height foyer space, lit from above by a large circular skylight and containing a solid steel staircase. Heavily textured concrete render and black timber are used on the internal walls which have been designed to slowly reveal and delineate the living spaces as one moves through the house.
© Derek Swalwell
德瑞克·斯沃韋爾

這一發展成功地在同一地點為兩代人提供瞭慷慨的住房-為他們提供瞭相關的社會和財政福利。雕塑立面為相鄰的聯排別墅提供瞭一個對立面,也為街景和更廣闊的社區做出瞭積極的貢獻。
This development has successfully provided two generations with generous homes on the one site -affording them the associated social and financial benefits. The sculptural façade provides a counterpoint to the adjacent townhouses and a positive contribution to the streetscape and wider neighborhood.
© Derek Swalwell
德瑞克·斯沃韋爾


Architects Pandolfini Architects
Location Malvern East, Australia
Lead Architect Dominic Pandolfini
Area 400.0 m2
Project Year 2017
Photographs Rory Gardiner, Derek Swalwell
Category Houses
Manufacturers Loading…

类似文章

发表回复

您的电子邮箱地址不会被公开。