Aperture Arno Matis Architecture

架構師提供的文本描述。阿爾諾·馬提斯建築公司的這一住宅項目位於加拿大溫哥華,其特色是提供被動遮陽的立面開口,其作用就像一個光圈:對每個立面獨特的太陽曝光率作出反應而開啟和關閉。孔洞在南面的海拔更深,以提供更多的遮陽,更淺和更開放的北方,以允許更多的光。
Text description provided by the architects. Located in Vancouver, Canada, this residential project by Arno Matis Architecture features façade openings that are programmed to provide passive shading, and act like an Aperture: opening and closing in response to the unique solar exposure of each façade. Apertures are deeper on the south elevation to provide increased sun shading, and more shallow and open to the North, to allow for additional light.
© Michael Elkan
邁克爾·埃爾坎

每一個孔都是用天然玻璃木結構構成的,這是同類建築中的第一個。該系統封裝在兩層玻璃層之間的紅木單板,使木材在不染色或不經過色彩處理的情況下得以自然保存;天然木紋的豐富性通過折射光得到增強。
Each aperture is framed with natural wood-in-glass; a building skin that is the first of its kind. A mahogany veneer encapsulated between two glass layers, the system allows the wood to be preserved in its natural form without staining or colour treatment; the richness of the natural wood grain is enhanced through refracted light.
© Michael Elkan
邁克爾·埃爾坎

封裝的紫外線玻璃保護木材免受天氣暴露,消除瞭木材維護和染色的需要。隔熱板還減少瞭太陽能的增益,增加瞭外墻的熱阻。
Encapsulated UV glass protects wood from weather exposure, eliminating the need for wood maintenance and staining. The insulated panel also reduces solar gain and increases the thermal resistance of the façade.


地層建築主題呼應瞭該地區本世紀中葉的現代建築詞匯.懸臂甲板和強大的水平線,創造瞭一種輕盈的感覺,降低瞭聚集剖面。
Stratigraphic architectural themes echo the area’s mid-century modern architectural vocabulary. Cantilever decks and strong horizontal lines and create a sense of lightness and lower the massing profile.
© Michael Elkan
邁克爾·埃爾坎

作為一座位於“單傢庭向城市過渡”社區的完整城市街區,這座建築對此做出瞭回應,從繁忙的主幹道上的6層中高層建築,向下延伸到兩層樓高的別墅,對北方的單身傢庭社區非常敏感。
A full city-block located in a “single-family-transitioning-to-urban” neighborhood, the building responds to this context by stepping-down in scale from 6-storey midrise blocks on the busy arterial, down to two-storey villas, sensitive to the single-family neighborhood to the north.


這六塊建築被水花園和竹子庭院一分為二,這些庭院用反光將體積充滿活力。淺層聚集的結果是明亮的,光線充足的住宅.
The six building blocks are bisected with water gardens and bamboo courtyards that animate volumes with reflective light. The shallow massing results in bright, light-filled residences.
© Michael Elkan
邁克爾·埃爾坎

這座建築的“校園式”聚居地創造瞭間的社交空間:景觀美化的庭院、中街區的噴泉和座位,以及兩個,6000個SF全公共屋頂露臺,其中包括城市農業、一個兒童遊樂場所和燒烤區,所有這些地方都可以分享溫哥華引人註目的山景。
The building’s ‘campus-like’ massing creates interstitial social spaces: landscaped courtyards, mid-block water fountain and seating, and two, 6,000 SF fully-communal rooftop terraces that includes urban agriculture, a children’s play place and BBQ areas where all can share Vancouver’s striking mountain views.
© Michael Elkan
邁克爾·埃爾坎

类似文章

发表回复

您的电子邮箱地址不会被公开。 必填项已用*标注