Lake Waconia House ALTUS Architecture + Design

架構師提供的文本描述。坐落在瓦科尼亞湖西南岸,這座工業現代化的房子,為一個8口之傢,尋求慶祝其自然環境通過自然材料和戲劇性的透明度。這座房子位於海岸線附近,毗鄰一片有200年歷史的橡樹樹林,是對湖面和樹木的大膽雕塑式的回應。
Text description provided by the architects. Situated on the Southwest shore of Lake Waconia, this industrial modern house for a family of 8 seeks to celebrate its natural surroundings through natural materials and dramatic transparency. Located adjacent to a grove of 200 year old oak trees near the shoreline the house is organized as a bold sculptural response to the lake and trees.
© Paul Crosby
C.Paul Crosby

兩層樓,5500平方英尺的住宅被設計用來推廣傢庭的戶外和活躍的生活方式。中央起居室是一個兩層的中庭,南北兩側都有玻璃墻,白天陽光明媚,可以透過房屋看到樹木和湖外的景色。傢庭活動空間是一個室內遊泳池,可以直接進入。地產的湖邊。上層是兩翼,西邊有一間主套房和運動空間,兒童翼配有兩個浴室、洗衣房和三間兩層閣樓臥室,可供6人(4名男孩和2名女孩)使用。
The two-story, 5,500 square foot home is designed to promote the outdoors and active lifestyle of the family.  The central living room is created as a two story atrium with glass walls on the north and south edges capturing daylight throughout the day and inviting views through the house to the trees and lake beyond.  The family activity space is an indoor swimming pool with direct access to the lakeside of the property.  The upper level is organized as two wings, a master suite and exercise space on the west and the children’s wing with two bathrooms, laundry and three two level loft bedrooms for 6 (4 boys and 2 girls).
© Paul Crosby
C.Paul Crosby

Main Level plan
主平面計劃

© Paul Crosby
C.Paul Crosby

外部材料區分瞭設計的各種程序元素,地面是溫暖的白色灰泥,主翼是深的奧本磚,兒童的翅膀用木板包裹,黑色的棕色和黑色的鋁面板邊緣細節都在一個黑色的青銅金屬屋頂下。外部材料折疊在房子的內部。創造室內/室外對話,發展室內客廳中庭作為一個中心的空白空間。
The exterior materials differentiate the various program elements of the design, with the ground level being a warm white stucco, while the master wing is a deep auburn brick, and the children’s wing is wrapped in wood planks with a black brown stain and black aluminum panel edge details all under a dark bronze metal roof.  The exterior materials fold into the interior of the house, creating an indoor/outdoor dialogue, and developing the interior living room atrium as a central void space.
© Paul Crosby
C.Paul Crosby

入口處的簷篷引入瞭耐候鋼,與灰泥形成鮮明對比,並將其帶入入口處。客廳和廚房的混凝土地板,帶有輻射熱的混凝土地板、鋼樓梯和穿孔的黑鋼天花板,傳達瞭嚴格的現代美學,降低瞭空間裝修的成本。兒童的翅膀采用彩色膠合板墻和天花板,定義瞭一個動畫。有趣的環境,有戲劇性的樹木景觀,喚起瞭樹屋的意象。
The entry canopy introduces weathering steel as a contrast to the stucco, carrying into the entry foyer as well.  Concrete floors with radiant heat, a steel stair, and perforated blackened steel ceilings in the living room and kitchen convey a rigorous modern aesthetic and reduced cost to the finishing of the space.  The children’s wing incorporates color stained plywood walls and ceilings, defining an animated, playful environment with dramatic views of the trees, evoking a tree-house imagery.
© Paul Crosby
C.Paul Crosby


Architects ALTUS Architecture + Design
Location Waconia, United States
Lead Architects Tim A. Alt, Roger Cummelin
Area 5500.0 ft2
Project Year 2015
Photographs Paul Crosby
Category Houses
Manufacturers Loading…

类似文章

发表回复

您的电子邮箱地址不会被公开。